"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/01/2006

El Consell de Mallorca es nega a declarar conjunt històric el Monestir de La Real

Antoni Alorda afirma que “si només queda la declaració de BIC del monestir de la Real que planteja el govern insular serà bastant inútil, suposant més una operació de maquillatge que de protecció”.

NULL

La Comissió Informativa del Consell de Mallorca, amb els vots de PP i UM, ha desestimat l’al·legació dels Missioners del Sagrat Cor per declarar el Monestir i l’entorn de La Real com a conjunt històric, limitant-se a declarar el Monestir com a Monument. El PSM ha provocat una votació alternativa però que ha estat rebutjada. Ara serà el Ple de dia 6 de febrer el que tractarà el dictamen de la comissió. El PSM ja anuncia que hi presentarà la mateixa esmena a fi d’acceptar la posició de la Congregació que ha estat la impulsora de la declaració de BIC.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, afirma que “si només queda la declaració de BIC del monestir de la Real que planteja el govern insular serà bastant inútil, suposant més una operació de maquillatge que de protecció”.

El conseller del PSM demana a UM que no utilitzi els temes patrimonials, i especialment Sos Espases, per negociar concessions del PP. També li demana que reflexioni sobre el missatge que envia a la ciutadania quan es nega a una protecció patrimonial instada pels Missioners i una activa plataforma cívica.

Antoni Alorda considera que la posició dels religiosos està suficientment justificada tant per raons històriques i culturals com per raons de sostenibilitat i qualitat de vida per als ciutadans de Palma. El portaveu nacionalista recorda que “l’ordre del Císter, a la qual pertany el monestir de la Real, eren monjos rurals, per la qual cosa l’entorn i les infrastructures hidràuliques formen part del conjunt històric del monestir, com queda explicitat amb la creu del monjos, que marcava el límit d’aquest conjunt”. “A més”, continua Alorda, “tenim la tradicional romeria de Sant Bernat. En què quedaria si urbanitzam el sòl rústic? En una passejada d’un carrer a un altre carrer de Palma? Seria ridícul!”.

El portaveu del PSM explica que “darrera el canvi d’ubicació del nou hospital de referència a Palma, hi vendrà una clara operació urbanística especulativa, tal i com preveia el Pla Territorial i que es va aturar tàcticament.

Finalment, Alorda posa de manifest que “el Consell de Mallorca té la darrera paraula en les competències urbanístiques i territorials i l’hospital no es podrà fer a Son Espases si el Consell de Mallorca no aprova la modificació del Pla General de Palma. En aquest sentit, fins i tot la simple declaració de Monument és un pas envant per argumentar que el macrohospital no s’ha d’ubicar a Son Espases”.


       Antoni Alorda afirma que “si només queda la declaració de BIC del monestir de la Real que planteja el govern insular serà bastant inútil, suposant més una operació de maquillatge que de protecció”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: