"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/01/2006

El PSM qualifica Matas d’irresponsable per donar suport a l’estratègia de crispació i confrontació del PP

Gabriel Vicens afirma que “la proposta del Partit Popular suposa una intromissió en l’exercici del legítim dret dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya a decidir sobre el seu autogovern. És absolutament inacceptable”.

NULL

El PSM considera que el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, ha actuat de manera irresponsable i partidista per haver donat suport a la proposta de Mariano Rajoy de sotmetre l’Estatut de Catalunya a un referèndum a tot l’Estat. Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “la direcció estatal del PP està segrestada pels sectors més rancis i reaccionaris de la dreta espanyola. L’estratègia dels populars només cerca la crispació social i la confrontació entre els diferents territoris. El president Matas s’ha alienat amb aquesta estratègia de crispació, demostrant que no està a l’alçada del càrrec institucional que ocupa”.

El secretari general del PSM també posa de manifest que “la proposta del Partit Popular suposa una intromissió en l’exercici del legítim dret dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya a decidir sobre el seu autogovern. És absolutament inacceptable”. A més, segons Vicens, “el PP està fent de l’anticatalanisme una vil maniobra política. Voler llançar mitja Espanya contra Catalunya és una greu irresponsabilitat que tendrà unes conseqüències imprevisibles”.

Per altra banda, els nacionalistes recorden que la proposta de Rajoy de convocar un referèndum mitjançant una recollida de signatures no és possible amb l’actual legislació. En aquest sentit, el PSM acusa els populars de voler enganyar la ciutadania i d’utilitzar qualsevol mitjà per crear crispació per obtenir algun guany electoral.

Finalment, el PSM no entén com és possible que mentre el president Matas diu que l’Estatut de Catalunya perjudica a les Illes Balears, el seu conseller d’Economia faci càlculs per esbrinar quants de milions més aconseguirà la nostra Comunitat Autònoma amb el nou sistema de finançament. Segons Vicens “amb el tema de l’Estatut, Jaume Matas es contradiu constantment perquè posa els interessos partidistes i el voler fer carrera a Madrid per davant dels interessos dels ciutadans de les Illes Balears. Matas sap que, com ha recordat Zaplana, ‘els dirigents populars tenen l’obligació de defensar davant l’opinió pública la posició del partit’ i no vol que Acebes li estiri les orelles com ha fet amb Piqué”.


       Gabriel Vicens afirma que “la proposta del Partit Popular suposa una intromissió en l’exercici del legítim dret dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya a decidir sobre el seu autogovern. És absolutament inacceptable”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: