"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 24/01/2006

El PSM denuncia a la Uni贸 Europea que l鈥檃terratge del gasoducte per Es Carnatge podria incomplir normatives de seguretat

L'eurodiputat Ignasi Guardans ha presentat una s猫rie de preguntes a la Comissi贸 Europea perqu猫 aquesta obri una investigaci贸 al respecte.

NULL

El PSM ha denunciat davant la Uni贸 Europea que l鈥檃terratge per Es Carnatge del gasoducte entre la pen铆nsula i les Illes Balears podria incomplir normatives ambientals i de seguretat. En aquest sentit, Ignasi Guardans, eurodiputat per la coalici贸 Pobles d鈥橢uropa (CiU, PNB, BNG, BNV i PSM-EN), ha presentat una s猫rie de preguntes a la Comissi贸 Europea perqu猫 aquesta obri una investigaci贸 al respecte.

Guardans ha demanat a la Comissi贸 Europa si t茅 not铆cia del projecte d鈥檃terratge per Es Carnatge del gasoducte i si coneix que aquestes instal路lacions estaran a una dist脿ncia de menys de 100 metres de l鈥橦ospital de Sant Joan de D茅u i del nucli urb脿 del Coll d鈥檈n Rabassa, dins el qual s鈥檋i troben col路legis, guarderies, instal路lacions esportives,... 

El PSM ha denunciat en reiterades ocasions que no existeix cap informe de seguretat rigor贸s respecte del tram d鈥檃terratge del gasoducte, ni de l鈥檈staci贸 prim脿ria de v脿lvules, regulaci贸 de pressi贸 i oreig, incomplint els criteris del propi projecte: 鈥淟a extensi贸n del emplazamiento zona 2 debe basarse en un an谩lisis apropiado de los riesgos.  Si no se realizan estos an谩lisis, se adoptar谩 una distancia m铆nima de 500 m鈥.  Guardans ha explicat a la Comissi贸 que 鈥渆n aquest radi de 500 metres s鈥檋i troben l鈥橦ospital de Sant Joan de D茅u i el futur geri脿tric en construcci贸, dues escoles, una guarderia, una biblioteca, una 脿rea poliesportiva, el club n脿utic de Cala Gamba, el nucli de poblaci贸 de Cala Gamba i del Coll d鈥檈n Rabassa, l鈥櫭rea Natural d鈥橢s Carnatge, l鈥檃utopista Palma-Llucmajor i la cap莽alera de l鈥檃eroport de Son Sant Joan鈥.

L鈥檈urodiputat tamb茅 ha informat a la Comissi贸 que amb l鈥檃ctual projecte, el gasoducte haur脿 de travessar un jaciment paleontol貌gic i l鈥櫭rea Natural d鈥橢special Inter猫s Es Carnatge. Des del PSM expliquen que 鈥淓s Carnatge 茅s un de les pocs espais del municipi de Palma que resten encara sense urbanitzar i hauria de ser objecte d鈥檃ctuacions de rehabilitaci贸 ambientals. L鈥檃terratge del gasoducte en aquesta zona condicionar脿 tot el seu posterior desenvolupament鈥.

El PSM considera necessari cercar una ubicaci贸 alternativa que ofereixi m茅s seguretat a la ciutadania i un menor impacte social i ambiental. En aquest sentit, els nacionalistes creuen que 鈥渓鈥檈studi d鈥檌mpacte ambiental que s鈥檋a presentat no entra a analitzar exhaustivament les possibles alternatives. Desestima l鈥檃lternativa de l鈥檃terratge pel Dic de l鈥橭est sense analitzar, avaluar, quantificar ni qualificar aquesta opci贸鈥. El PSM tamb茅 han presentat una proposici贸 no de llei en la qual sol路liciten al Parlament de les Illes Balears que insti la societat mercantil ENAGAS, S.A. a descartar l鈥檃terratge del gasoducte projectat a Es Carnatge en el Coll d鈥檈n Rabassa.

       L'eurodiputat Ignasi Guardans ha presentat una s猫rie de preguntes a la Comissi贸 Europea perqu猫 aquesta obri una investigaci贸 al respecte.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: