"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/05/2002

L’Entesa es manifesta en contra de la reforma laboral impulsada pel Govern d’Aznar i dóna total suport a les reivindicacions sindicals

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) creu que el projecte de “Mesures de Reforma de la Protecció per Desocupació i de la Llei Bàsica d'Ocupació”, presentat pel Govern espanyol el 17 d'abril és un greu atac als drets de molts treballadors d'Eivissa i Formentera. Per una banda, el PP torna a demostar com ignora i desprecia la realitat laboral i social de l'important contigent de treballadors fixos discontinus existents a les nostres illes en pretendre eliminar el cobrament de la prestació d'atur als fixos discontinus, un col·lectiu que representa unes 6.000 persones a Eivissa i Formentera. A més, això significaria una greu depauperació per a aquestes persones, en perdre's globalment uns 14.424.290 € anuals en prestacions, la qual cosa implicaria, a més, una pèrdua en el seu poder adquisitiu i les consegüents repercusions que això pot tenir sobre el consum, afectant-se, de retruc, al petit i mitjà comerç de les nostres illes. Tot això, a banda dels possibles aspectes inconstitucionals de la mesura. ENE opina que aquest paquet de mesures és un greu atemptat i una clara passa endarrere en la protecció social dels treballadors en atur, amb greus conseqüències sobre els seus nivells d'ingressos i sobre la qualitat de vida.

Els nacionalistes eivissencs acusen el PP de voler originar amb la reforma laboral anunciada un estalvi destinat a mantenir el nivell d'ingressos de l'administració central, davant l'anunciada reducció de impostos. La reforma que propicia Aznar és, per als nacionalistes eivissencs, contradictòria amb el superàvit que té l'INEM, xifrat en uns 3.000.000.000 €. A més, existeixen veus que apunten que amb la reforma el propi INEM s'estalviaria uns 1.059.000.000 €, a nivell estatal.

A la vegada, l'Entesa considera que l'eliminació dels salaris de tramitació és una trampa que abaratirà la lliure decisió empresarial per dur endavant una política d'acomiadaments a la carta, ja que tots els acomiadaments tindran els mateixos costos. També es vol manifestar el desacord amb el fet que les indemnitzacions rebudes per acomiadament rebin la consideració de rendes de capital, i per tant computables com ingressos familiars.

Finalment, ENE insta el Govern espanyol a retirar la proposta de reforma laboral i a asseure's amb els sindicats, escoltar les seues propostes (ja manifestades) i a cercar una solució, de tal manera que es pugui evitar la vaga general convocada, a nivell estatal, per UGT i CC.OO, per al 20 de juny. De no ser així, l'Entesa donaria ple suport a la vaga general convocada.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: