"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/12/2005

El PSM edita “Països Catalans, en pluralâ€, un recull de 36 articles que revisen i actualitzen el pensament nacionalista

Aquesta publicació planteja una actualització del concepte de Països Catalans i del discurs nacionalista davant els nous reptes socials: la immigració, les noves tecnologies, els mitjans de comunicació, la crisi de l’estat del benestar...

NULL

Països Catalans, en plural és el títol del volum impulsat pel PSM i editat per l’Editorial Moll dins la seva col·lecció de reflexió política i ideològica “Els Llibres de Pròsperâ€.

El volum arreplega les col·laboracions de 36 personalitats que reflexionen conjuntament i de manera rigorosa sobre la vigència del concepte “Països Catalans†des de diversos àmbits professionals, sectorials i territorials.

El recull està estructurat en 7 apartats –pensament nacionalista, projecte polític, marc institucional, espai comunicacional, economia i cultura– i inclou les reflexions d’autors tan reconeguts i significatius com Salvador Cardús, Joan Francesc Mira, Josep Gifreu, Vicens Villatoro, Ramon Tremosa, Vicent Partal o Isidor Marí, a través d’articles inèdits i realitzats expressament per a aquesta edició.

Igualment, el llibre inclou un epíleg polític a càrrec d’Antònia Allès (PSM de Menorca), Maurici Cuesta (ENE d’Eivissa) i Biel Vicens (PSM de Mallorca); així com el pròleg de Damià Pons, que ha estat l’encarregat de l’edició.

Aquesta publicació, promoguda pel PSM, es planteja una actualització del concepte de Països Catalans i del discurs nacionalista en general davant els nous reptes socials: la immigració, les noves tecnologies, els mitjans de comunicació, la crisi de l’estat del benestar...

El projecte pretén igualment el tractament d’aquests temes des de la major transversalitat política dins les diferents sensibilitats nacionalistes. D’això en són mostres algunes col·laboracions com les de Josep Melià, Enric Morera, Joan Vallvé o Miquel Sellarès.

Des de la pluralitat i la diversitat, els diferents autors reflexionen amb un cert optimisme sobre les noves formes de sobirania i de ciutadania, sobre les grans possibilitats de les noves tecnologies, i sobre els grans canvis i les grans oportunitats que poden representar el marc europeu, la globalització i el fenomen de la immigració.

També s’incideix repetidament en la necessitat de la construcció dels Països Catalans des del respecte i des de la primera esfera d’identificació dels ciutadans, sobre la necessitat d’enfortir els projectes nacionalistes autòctons i sobre l’excessiu centralisme que ha presidit sovint la construcció dels Països Catalans i els seus espais compartits.

Entre els autors mallorquins del volum, destaquen els polítics Pere Sampol, Sebastià Serra i Joan Mayol; l’historiador Antoni Marimon; l’advocat Josep Melià; els periodistes Guillem Frontera, Gina Garcias i Miquel Payeras; el sociòleg Joan Amer; l’activista Tomeu Martí; la sindicalista Neus Santaner; els juristes Bartomeu Colom Pastor i Antoni Llabrés; els professors universitaris Pere Salvà i Joan Melià; i els escriptors Sebastià Alzamora i Josep M. Llauradó.

Altres autors són Joan Manel Martí, Ferran Requejo, Agustí Colomines, Eduard Voltas, Joan Rosselló, Arcadi Oliveres, Àngel Mifsud i Alfred Bosch.

 





       Aquesta publicació planteja una actualització del concepte de Països Catalans i del discurs nacionalista davant els nous reptes socials: la immigració, les noves tecnologies, els mitjans de comunicació, la crisi de l’estat del benestar...

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: