"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/12/2005

El PSM vol un règim de visites públiques a les torres de defensa

«Entenem que el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Jaume Font, igual que el Consell, s'haurien d'implicar en la compra de les fortificacions que siguin possibles, la majoria de les quals estan en mans privades», diu Alorda.

NULL

www.diaridebalears.com

El PSM vol un règim de visites públiques a les torres de defensa

Els nacionalistes proposen comprar les fortificacions que siguin possibles
 

C. MORENO. Comarques.
L'abandonament i la degradació de les antigues torres de defensa fa perillar la conservació de la cinquantena de fortificacions que encara es mantenen dempeus. Davant el pèssim estat de conservació de la majoria d'aquestes edificacions, el PSM reclama al Consell de Mallorca un seguit d'actuacions, com ara la seva correcta senyalització per facilitar l'accés als excursionistes i un règim de visites públiques ja que es tracta d'indrets amb magnífiques panoràmiques.

Aquest mes de desembre, els nacionalistes presentaran al Consell una moció per reclamar la conservació d'aquestes fortificacions. En el decret del 22 d'abril del 1949 hi ha una declaració genèrica dels castells com a béns d'interès cultural. Ara el PSM vol que es faci un pla d'inversions per aquestes antigues fortificacions que estan protegides.

El portaveu dels nacionalistes, Antoni Alorda, exposa que «a través de la moció demanam al Consell que faci pública una fitxa de cada una de les torres de defensa existents a Mallorca i Cabrera que delimiti l'entorn de protecció per protegir-ne la conservació i relleu adequats». Així mateix, recorda que durant el Pacte de Progrés el Consell elaborà un inventari de les fortificacions.

D'altra banda, es demana que el Consell aprovi un règim de visites públiques a les torres, així com preveu la legislació vigent, per la qual cosa s'establiran acords amb els respectius propietaris. A més, es reclama que s'habilitin itineraris i se senyalitzin les fortificacions de manera adequada. La moció també contempla que el Consell elabori un projecte museístic.

«Entenem que el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Jaume Font, igual que el Consell, s'haurien d'implicar en la compra de les fortificacions que siguin possibles, la majoria de les quals estan en mans privades», diu Alorda. D'aquesta manera, proposa a les institucions que estudiïn la millor fórmula per adquirir-les. Malgrat tot, recorda que el més important és que no s'esbaldreguin.



      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: