"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 05/12/2005

Gabriel Vicens es reuneix dimecres amb el president Matas per desbloquejar la reforma de l’Estatut

Els nacionalistes plantegen 10 punts per aconseguir el compromís polític de tots els grups per avançar amb la reforma de l’Estatut

NULL

El president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, i el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, es reuniran el proper dimecres 7 de desembre al Consolat de la Mar, després que el dirigent nacionalistes enviàs una carta al primer lamentant que “el procés de reforma de l’Estatut es trobi actualment paralitzat”. Eduard Riudavets, membre de la Ponència parlamentària per a la reforma de l’Estatut i representant del PSM de Menorca, acompanyarà a Gabriel Vicens a la reunió de dimecres.

El PSM exposarà a Matas la necessitat de fer una reunió urgent, a nivell dels màxims responsables de les forces polítiques representades al Parlament de les Illes Balears, que permeti desbloquejar el treball de la ponència parlamentària. En aquest sentit, els nacionalistes plantegen un conjunt de 10 punts de compromís polític per l’Estatut adreçats a consensuar un compromís ferm i sincer entre tots els grups polítics per tal d’avançar indiscutiblement en la reforma de l’Estatut.

Gabriel Vicens considera que “seria irresponsable i d’altra banda imperdonable que un procés tan ambiciós com el que s’ha posat en marxa a tot l’Estat no es reflectís amb èxit a les Illes Balears. Aquesta és una gran oportunitat per equiparar el nostre país, les Illes Balears, amb les autonomies més avançades de l’Estat (competències, finançament autonòmic, noves garanties democràtiques, reformes institucionals, etc.)”.

El secretari general del PSM afirma que “ara tenim l’oportunitat de superar les greus mancances d’autogovern i també la situació de discriminació financera que històricament ha patit la nostra comunitat. Entre totes les forces polítiques hem de ser capaços d’elaborar un nou estatut prioritzant en tot moment els interessos de les Illes Balears i deixant de banda els interessos de partit i les supeditacions inacceptables a les seus centrals de Madrid”.

Des del PSM també apunten que “els ciutadans de les Illes Balears no acceptaran que una vegada més la nostra Comunitat resti a la coa del procés autonòmic i tenguin el pitjor finançament de l’Estat”. En aquest sentit, Gabriel Vicens recorda que els projectes de reforma del País Valencià i Catalunya ja són al Congrés dels Diputats i que altres projectes estan molt avançats (Andalusia, Canàries, Aragó...). “Una comunitat que aspirar a equiparar-se amb les autonomies de primera línia”, afirma Vicens, “no pot restar a l’espera del procés que segueixen altres comunitats, sinó que ha de tenir iniciativa pròpia i plantejar decididament la reforma estatutària que més convengui a la seva ciutadania”.

Finalment, el dirigent nacionalista aprofitarà la reunió per recordar al president Matas que la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, Rosa Estaràs, es va comprometre amb tots els grups parlamentaris a concloure els treballs de la Ponència parlamentària abans de finalitzar l’any 2005. Segons el PSM, l’objectiu no era d’altre que assegurar la presentació del Projecte d’Estatut al Congrés dels Diputats abans de l’estiu del 2006 i, d’aquesta manera, garantir que les Illes Balears puguin comptar amb el nou Estatut en acabar aquesta legislatura.

ť
       Els nacionalistes plantegen 10 punts per aconseguir el compromĂ­s polĂ­tic de tots els grups per avançar amb la reforma de l’Estatut

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: