"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 01/12/2005

El PSM acusa el Govern de manca de pol铆tica industrial i li demana que intervengui per salvar la situaci贸 de Yanko

Sampol recorda que 鈥渁 la greu situaci贸 que viu Yanko, s鈥檃fegeixen els recents tancament de tres f脿briques de cal莽at a Mallorca i d鈥檜na altra a Menorca".

NULL

El PSM demana al Govern de les Illes Balears que intervengui per evitarla liquidaci贸 de l鈥檈mpresa de cal莽ats Yanko i la p猫rdua dels 300 llocs de feina que podria implicar la desaparici贸 d鈥檃questa empresa. Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, mostra la seva preocupaci贸 per la situaci贸 en la qual es troba Yanko, que ha presentat concurs de creditors per acomiadar 90 treballadors, i per l鈥檃nunci fet per alguns propietaris d鈥檈mpreses del cal莽at d鈥橧nca i Mancor contractades per Yanko, que calculaven una p猫rdua de 300 llocs de feines si tancava l鈥檈mpresa.

El portaveu nacionalista explica que 鈥渆l sector industrial, i en especial el sector del cal莽at, est脿 passant per un moment delicat鈥. El portaveu nacionalista recorda que 鈥渁 la greu situaci贸 que viu Yanko, s鈥檃fegeixen els recents tancament de tres f脿briques de cal莽at a Mallorca i d鈥檜na altra a Menorca. A m茅s estam patint processos de deslocalitzaci贸 d鈥檃lgunes empreses i d鈥檃ltres q眉estions que estan minvant el teixit industrial de les Illes Balears鈥.

Sampol es mostra molt preocupat pel r脿pid desmantellament que pateix el teixit industrial de les Illes Balears i qualifica de 鈥渄ram脿tica鈥 la p猫rdua progressiva de llocs de treball d鈥檃quest sector industrial. En aquest sentit, el portaveu del PSM exigeix al Govern de Jaume Matas que prengui mesures efectives per evitar l鈥檌mpacte d鈥檃quests reduccions de llocs de feina.

Els nacionalistes acusen el Govern de manca de pol铆tica industrial i de gastar els recursos en promocions de dubtosa rendibilitat. Segons el portaveu nacionalista 鈥淛aume Matas escatima recursos a la innovaci贸 tecnol貌gica que 茅s l鈥櫭簄ica alternativa per salvar el  teixit industrial de les Illes Balears. El Govern es gasta els diners en xarangues promocionals i en viatges car铆ssims  mentre descuida la innovaci贸 tecnol貌gica. Aquestes pol铆tiques estan destruint una tasca que s鈥檋avia iniciat en l鈥檃nterior legislatura de la m脿 del PSM鈥.

Finalment, el PSM anuncia que la propera trobada comarcal, que es celebrar脿 el proper 17 de desembre a Inca i Mancor, els nacionalistes tenen previst dedicar-la a parlar dels problemes de la ind煤stria a Mallorca i, concretament, del Raiguer. En aquest sentit, els nacionalistes, a m茅s de reunir-se amb diferents persones i col路lectius de la comarca, duran a terme una s猫rie de reunions amb treballadors, sindicats i empresaris del cal莽at per fer un an脿lisi compartit del sector. 

       Sampol recorda que 鈥渁 la greu situaci贸 que viu Yanko, s鈥檃fegeixen els recents tancament de tres f脿briques de cal莽at a Mallorca i d鈥檜na altra a Menorca".

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: