"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 08/12/2005

ENE reclama una inversi贸 diferent per a transports i carreteres i una major inversi贸 en Medi Ambient

La formaci贸 eivissenca ha fet p煤bliques avui les esmenes presentades als pressupostos del Govern per al 2006 relatives a carreteres, transports i medi ambient. La proposta d'un pla de transports i de mobilitat sostenible i l'ampliaci贸 del personal adscrit a l'Ibanat, aspectes m茅s destacats.

NULL

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha plantejat en forma d鈥檈smenes als pressupostos del Govern de les Illes Balears per al 2006 una inversi贸 en carreteres diferent a la prevista pel PP. Per una banda, s鈥檋a demanat una minoraci贸 de la partida "Infrastructura i b茅ns destinats a l鈥櫭簊 general" del pressupost de la Conselleria d鈥 Conselleria d鈥橭bres P煤bliques, Habitatge i Transports, deixant-la en 2.000.000 d鈥檈uros perqu猫 el Govern inverteixi exclusivament en la millora de la xarxa de carreteres actual d鈥橢ivissa en el tra莽at actual, sense efectuar-se鈥檔 desdoblaments.

Com que els problemes del tr脿nsit no se solucionen nom茅s amb l鈥檃mpliaci贸 de carreteres 鈥揷om pensa el PP- ENE ha proposat en forma d鈥檈smena la redacci贸 i primera fase d鈥檈xecuci贸 d鈥檜n de pla de foment del transport col路lectiu i de la mobilitat sosteniblea l鈥檌lla d鈥橢ivissa, amb un total de 60.000 euros per al 2006. Els nacionalistes creuen estrat猫gic territorialment i ambiental que el Govern inverteixi en transport p煤blic col路lectiu i que en fomenti l鈥櫭簊; a m茅s, aquesta 茅s una alternativa en positiu als projectes de les autovies a Eivissa.

A la vegada, des de l鈥橢ntesa (ENE) s鈥檋a demanat una major inversi贸 en Medi Ambient. Els nacionalistes han proposat una esmena per a qu猫 la Conselleria de Medi Ambient doti amb 600.000 euros una partida per a l鈥檃dquisici贸 de finques per concurs p煤blic en espais naturals protegits amb la finalitat d鈥檃nar ampliant el patrimoni col路lectiu i ajudar a la gesti贸 d鈥檃quests espais. Per altra banda, des de l鈥橢ntesa (ENE) es creu b脿sic per a una bona gesti贸 del medi natural l鈥檌ncrement del personal disponible, aspecte molt millorable a Eivissa i Formentera. Per aquest motiu, han plantejat una esmena als pressupostos de l鈥橧nstitut Balear de la Natura (IBANAT) per augmentar la partida prevista en 300.000 euros per a la contractaci贸 de dos t猫cnics i 10 persones m茅s entre administratius, obrers i subalterns.

ENE tamb茅 creu que el PP no fa esfor莽os suficients en mat猫ria de recursos h铆drics i, en aquest sentit, proposa al Govern un pla plurianual perqu猫 totes les estacions depuradores d鈥檃ig眉es residuals (EDAR) d鈥橢ivissa i Formentera funcionin amb tractament terciari. Aix貌 茅s el que proposa una esmena als pressupostos de l鈥橝g猫ncia Balear de l鈥橝igua i de la Qualitat Ambiental per un valor de 100.000 euros, per al 2006 i que s鈥檋aur脿 d鈥檃nar ampliant anualment.

       La formaci贸 eivissenca ha fet p煤bliques avui les esmenes presentades als pressupostos del Govern per al 2006 relatives a carreteres, transports i medi ambient. La proposta d'un pla de transports i de mobilitat sostenible i l'ampliaci贸 del personal adscrit a l'Ibanat, aspectes m茅s destacats.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: