"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 06/12/2005

L’Entesa demana més inversió sanitària a Eivissa

Els nacionalistes han presentat avui les esmenes als pressupostos de l'Ib-Salut, amb les quals pretenen obtenir una major inversiĂł sanitĂ ria a Eivissa.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha proposat una major inversió sanitària a Eivissa a través de diveres esmenes presentades als pressupostos del Govern de les Illes Balears. Els nacionalistes entenen que la sanitat pública és estratègica per al progrés d’una societat i que s’hi ha d’invertir molt més del que està fent el PP i del què preveu el projecte de pressupostos.

En aquest sentit, l’Entesa (ENE) creu que és essencial ampliar els recursos humans disponibles a l’Ib-Salut i ha presentat una esmena proposant l’increment en 400.000 euros de la partida prevista per a la contractació de personal sanitari, amb la finalitat de comptar amb més metges, personal d’infermeria i personal administratiu.

A la vegada, des d’ENE es considera que s’ha d’ampliar la xarxa d’atenció primària per apropar el servei públic als territoris que no en tenen i per, de pas, descongestionar l’Hospital de Can Misses. Així, els nacionalistes han presentat tres esmenes per a què es construeixin nous centres de Salut al municipi de Sant Joan de Labritja, a Sant Jordi de ses Salines i un el més proper possible al centre de la ciutat d’Eivissa. L’Entesa (ENE) creu que és de justícia compensar la baixa demografia de Sant Joan amb un centre de salut propi, que Sant Jordi ha crescut molt i que podria tenir un centre propi i que a Vila seria bo un de cèntric perquè s’hi pugui anar a peu, per enriquir el centre amb serveis públics i perquè la població més major no s’hagi de desplaçar tant com ara. Per a la construcció dels centres de Sant Jordi i Sant Joan s’han demanat 3.000.000 d’euros per a cadascun; per al de Vila, 1.500.000 per a la primera anualitat.

Respecte de les obres a l’Hospital de Can Misses, l’Entesa (ENE) creu convenient destinar 3.000.000 d’euros a les obres del seu bloc quirúrgic per poder dinamitzar aquesta inversió tan necessària. Els nacionalistes consideren que s’ha d’invertir molt més en l’ampliació de dotació de serveis a l’hospital de referència pitiús i que aquest s’ha de veure reforçat. La població d’Eivissa i la necessitat d’optimitzar els serveis d’atenció sanitària fan idònia la idea d’anar ampliant en serveis l’actual infrastructura, descartant-ne l’opció de construir-ne una de nova. En tot cas, l’ampliació de la xarxa d’atenció primària –com defensen els nacionalistes- seria una manera de reforçar l’hospital i de descongestionar-lo.

A més, des d’ENE es vol que l’atenció sanitària esdevengui pública i que, per tant, Can Misses pugui ser objecte de totes les atencions hospitalàries, amb la qual cosa s’instarà l’Ib-Salut per a què vagi reduint paulatinament els concerts amb entitats privades, a la vegada que s’amplien a l’hospital comarcal seguint uns criteris d’atenció universal, pública i gratuïta.

ť
       Els nacionalistes han presentat avui les esmenes als pressupostos de l'Ib-Salut, amb les quals pretenen obtenir una major inversiĂł sanitĂ ria a Eivissa.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: