"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 05/12/2005

L鈥橢ntesa esmena uns pressupostos electoralistes i proposa moltes m茅s inversions en educaci贸, cultura, llengua i joventut per a Eivissa i Formentera

Des d'ENE es considera que els pressupostos del Govern de les Illes Balears per al 2006 no s贸n socials i, per modificar-los, la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista hi ha presentat 260 esmenes. La formaci贸 eivissenca ha presentat avui les esmenes espec铆fiques per a Eivissa i Formentera relatives a educaci贸, cultura, llengua i joventut

NULL

A trav茅s del grup parlamentari PSM-Entesa Nacionalista, la formaci贸 eivissenca ha presentat 25 al路legacions espec铆fiques per a les Piti眉ses. Els nacionalistes han presentat un total de 260 esmenes referides a totes les Illes Balears per proposar la millora uns pressupostos del Govern marcadament electoralistes i que hipotecaran els pressupostos de les properes vuit legislatures. A m茅s, des de l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) es considera que els presupostos han de donar resposta a les demandes socials de les illes i han de suposar un projecte real al servei de la ciutadania. Les inversions previstes pel PP no s贸n socials com va manifestar el conseller d鈥橢conomia.

Aix铆 les coses, per exemple, els nacionalistes han presentat gaireb茅 100 esmenes que es refereixen a Educaci贸, Cultura, Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, Joventut i cohesi贸 social. En l鈥櫭爉bit piti煤s, l鈥橢ntesa (ENE) ha demanat un fort increment dels fons previstos per als museus gestionats pel Govern per la seua dinamitzaci贸, adequaci贸 i adquisic贸 de b茅ns muse铆stics. Aix铆, per al funcionament del Museu Monogr脿fic de Puig des Molins i del Museu Arqueol貌gic d鈥橢ivissa, les esmenes demanen una inversi贸 de 200.000 euros, front els 76.000 previstos pel PP.

Pel que fa a la pol铆tica de normalitzaci贸 ling眉铆stica, els nacionalistes volen que el Govern recuperi el Pla de Dinamitzaci贸 Ling眉铆stica del Municipi d鈥橢ivissa, iniciat el 2002 i avortat des de 2003. Les urgents necessitats d鈥檃ctuaci贸 en aquesta mat猫ria en la capital insular fan que es demani una inversi贸 de 60.000 euros. A m茅s, a nivell balear, s鈥檋a demanat l鈥檈laboraci贸 i execuci贸 d鈥檜n Pla urgent de mesures en normalitzaci贸 ling眉铆stica, dotat amb 3.000.000 euros per mirar de tornar a fer actuacions positives dinamitzadores i integradores. A la vegada, els nacionalistes volen que la Conselleria de Relacions Institucionals signi convenis per al foment del catal脿 amb les cases regionals establertes a les illes, amb un valor total de 200.000 euros.

La dolenta recepci贸 de les r脿dios i televisions (catalanes i valencianes) en llengua catalana a Eivissa i Formentera tamb茅 han set objecte d鈥檈smena i ENE ha demanat una inversi贸 de 20.000 euros per a qu猫 el 2006 aquestes emissions es recepcionin adequadament.

En mat猫ria juvenil, l鈥橢ntesa (ENE) ha esmenat els pressupostos perqu猫 el Govern incrementi en 60.000 euros l鈥檃portaci贸 de fons per al funciomanent dels casals de j贸vens existents a Eivissa i Formentera i el foment de la creaci贸 de nous. Aix铆, hi hauria una partida total de 200.000 euros que realment podrien permetre un impuls dels centres existents i un est铆mul per la creaci贸 de nous (Sant Josep, Sant Antoni, Formentera i Sant Joan).

De les 100 esmenes presentades referides a les 脿rees anteriors, a nivell de totes les Balears destaquen un pla d鈥檃cci贸 per a la valoritzaci贸 de la funci贸 docent (300.000), el suport a les administracions locals per a creaci贸 i manteniment de centres educatius de 0 a 3 anys (1.510.000), la integraci贸 de l鈥檃lumnat immigrant (285.000), l鈥檃dquisici贸 i millora dels equips inform脿tics als centres educatius (857.000), un pla de mesures per prestigiar l鈥檈nsenyament p煤blic, l鈥檃plicaci贸 al personal docent de mesures de conciliaci贸 de la vida familiar i laboral del funcionariat, la creaci贸 de places de suport a la immersi贸 ling眉铆stica en centres sostinguts en fons p煤blics, l鈥檃ugment de dotaci贸 per al funcionament dels centres p煤blics, un pa d鈥檕bertura de centres en horari no lectiu, i la signatura de convenis de col路laboraci贸 amb les comunitats aut貌nomes de parla catalana per la difusi贸 exterior de la llengua i la cultura catalana.

       Des d'ENE es considera que els pressupostos del Govern de les Illes Balears per al 2006 no s贸n socials i, per modificar-los, la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista hi ha presentat 260 esmenes. La formaci贸 eivissenca ha presentat avui les esmenes espec铆fiques per a Eivissa i Formentera relatives a educaci贸, cultura, llengua i joventut

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: