"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 29/11/2005

L鈥橢ntesa sol路licita a Fiscalia la paralitzaci贸 cautelar del projecte de l鈥檃utovia de l鈥橝eroport

ENE vol que es paralitzi l'execuci贸 del projecte de l'autovia Eivissa-Aeroport perqu猫 es pugui investigar tranquil路lament la den煤ncia presentada pels nacionalistes i que est脿 sent instru茂da pel Jutjat.

NULL

Ahir, l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) registr脿 un escrit davant la demarcaci贸 d鈥橢ivissa de la Fiscalia del Tribunal Superior de Just铆cia de les Illes Balears en el qual se sol路licita la paralitzaci贸 cautelar del projecte de l鈥檃utovia Eivissa-Aeroport mentre es duu a terme la investigaci贸 judicial per possibles delictes penals contra el Medi Ambient i el Patrimoni Hist貌ric amb la finalitat d鈥檈vitar que es produeixin els fets denunciats mentre es tramita la instrucci贸, possibilitat que els nacionalistes lamentarien.

Com se sap, el Jutjat d鈥橧nstrucci贸 i Primera Inst脿ncia n煤m. 1 est脿 duguent a terme les dilig猫ncies oportunes, a inst脿ncies del fiscal de Medi Ambient, per veure si els fets denunciats per ENE s贸n susceptibles de ser delictes contra el Medi Ambient (Codi Penal, art. 325 i seg眉ents) i el Patrimoni Hist貌ric (Codi Penal, art. 321 i seg眉ents). Per aix貌, els nacionalistes mostren la seua satisfacci贸 perqu猫 la Fiscalia i el Jutjat instrueixin la causa i aix铆 ho han fet saber al fiscal.

Ara b茅, en l鈥檈scrit presentat, l鈥橢ntesa (ENE) fa saber al fiscal que el Govern de les Illes Balears ja ha manifetat la seua intenci贸 d鈥檕cupar els terrenys a expropiar i de donar un impuls a les obres iniciades el passat mes de juliol. Aquest fet 茅s el que ha motivat als nacionalistes la demanda de paralitzaci贸 cautelar de les obres mentre l鈥檃ssumpte es troba en fase d鈥檌nstrucci贸 i investigaci贸. No es voldria imaginar l鈥橢ntesa el fet que mentre es duen a terme les dilig猫ncies pertinents, l鈥檈mpresa concession脿ria del macroprojecte es pogu茅s "carregar" alguns dels elements patrimonials (cases, molins o jaciments) o caus脿s impactes sobre l鈥櫭爉bit del Parc Natural de ses Salines d鈥橢ivissa i Formentera.

Els nacionalistes confien que aquesta petici贸 prosperi en pro de la investigaci贸 i que aquesta acabi fent modificar el tra莽at del projecte viari del Govern i Consell (PP) perqu猫 cases pageses, molins, eres, s猫quies i jaciments hist貌rics no desapareguin sota l鈥檃sfalt de l鈥檃utovia i perqu猫 el Parc de ses Salines no es vegi afectat.

Finalment, els nacionalistes i ecologistes lamenten que el fiscal Campoy, de Medi Ambient, abandoni l鈥檌lla perqu猫 ha estat fent feina en positiu per la protecci贸 del medi, del patrimoni i el compliment de la normativa urban铆stica. L鈥橢ntesa desitja que, quan abandoni la seua destinaci贸 eivissenca, la Fiscalia del TSJIB nomeni un fiscal de Medi Ambient i que faci la feina tan b茅, com a m铆nim, com el sr. Campoy.

       ENE vol que es paralitzi l'execuci贸 del projecte de l'autovia Eivissa-Aeroport perqu猫 es pugui investigar tranquil路lament la den煤ncia presentada pels nacionalistes i que est脿 sent instru茂da pel Jutjat.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: