"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 24/11/2005

El PSM vol que els pressupostos de la CAIB donin resposta a les demandes socials i econòmiques de les Illes Balears

Els nacionalistes han pretenen convertir uns pressupostos marcadament electoralistes en la resposta real a les demandes socials i econòmiques de les Illes Balears per tal que, en comptes de ser uns pressupostos als servei del PP, sigui un projecte on els beneficiats siguin el conjunt de la ciutadania.

NULL

El PSM considera que la proposta de Pressupostos de la CAIB per a l’any 2006 que ha presentat l’equip de Jaume Matas és purament electoralista, excessivament burocràtic i que hipotecarà els governs de les properes 8 legislatures. Els nacionalistes han pretenen convertir uns pressupostos marcadament electoralistes en la resposta real a les demandes socials i econòmiques de les Illes Balears per tal que, en comptes de ser uns pressupostos als servei del PP, sigui un projecte on els beneficiats siguin el conjunt de la ciutadania.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, explica que “les esmenes del PSM pretenen convertir uns pressupostos marcadament electoralistes en la resposta real a les demandes socials i econòmiques de les Illes Balears i evitar que el partit popular segueixi utilitzant el govern com a eina electoral, cosa que continua fent fins i tot amb les seves esmenes, introduint més canvis de lleis”.

Les esmenes presentades pels nacionalistes posen l’accent en el caire marcadament social que, a parer del PSM, haurien de tenir els pressupostos. En aquest sentit, Mascaró apunta que “el caràcter social d’uns pressupostos no ve donat perquè hi hagi més fons als capítols 4 i 7 dels mateixos, com ens vol fer creu el conseller d’Economia, sinó per com i en què es gasten aquests fons, quins tipus d’activitats es fomenten i promocionen. A més, i amb aquest Govern això s’ha de vigilar molt de prop, les partides aprovades inicialment no han d’acabar desviades cap a altres coses més supèrflues”.

La diputada del PSM reclama més recursos per a Salut, Educació i Serveis Socials per donar un caràcter vertaderament social als pressupostos i també exigeix més suport a tots els consells insulars i a tots els ajuntaments sense excepcions ni partidisme perquè “els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans i per tant, les seves polítiques repercuteixen d’una manera molt directa en la qualitat de vida de les persones”.

Els nacionalistes volen un canvi en el model econòmic que presenta el Govern de Matas per la qual cosa han introduït una sèrie d’esmenes encaminades donar un suport clar al sector econòmic illenc , tant de caire empresarial com social. El PSM també reclama un canvi en el model de transport que passi per una aposta decidida pel transport públic i noves línies ferroviàries. En aquest sentit, les esmenes dels nacionalistes demanen, entre d’altres mesures, l’obertura de la línies entre Manacor i Cala Ratjada i Palma-Santanyí .

Finalment, el PSM pretén que amb les seves esmenes es limiti la hipoteca econòmica i es pugui evitar la hipoteca política que ha creat el PP amb dos anys la seva gestió. Igualment, els nacionalistes exigeixen més transparència en la gestió de les diferents conselleries i empreses públiques .

Per altra banda, el PSM denuncia que el Partit Popular, via esmenes, pretén crear quatre noves empreses públiques per gestionar Joventut en el moment en què es preparen les transferències als consells insulars. Segons Mascaró “és evident que el PP ha volgut burlar el debat parlamentari creant aquestes empreses per la porta falsa. Amb els precedents que tenim d’aquest Govern, això no pinta gens bé, per això exigim a Jaume Matas que aclareixin que volen fer amb joventut”.

ť
       Els nacionalistes han pretenen convertir uns pressupostos marcadament electoralistes en la resposta real a les demandes socials i econòmiques de les Illes Balears per tal que, en comptes de ser uns pressupostos als servei del PP, sigui un projecte on els beneficiats siguin el conjunt de la ciutadania.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: