"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/11/2005

El PSM demana que La Real sigui declarada Conjunt Històric

El PSM ha presentat una sèrie d’iniciatives a l’Ajuntament de Palma, al Consell de Mallorca i al Congrés dels Diputats per protegir el monestir de La Real i el seu entorn.

NULL

El PSM ha presentat una sèrie d’iniciatives a l’Ajuntament de Palma, al Consell de Mallorca i al Congrés dels Diputats per protegir El monestir de La Real i el seu entorn. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha anunciat que sol·licitarà a la Comissió Insular de Patrimoni que es reuneix demà que declari Conjunt Històric el monestir de la Real i el seu entorn. En aquest sentit, Alorda explica que “si només queda la declaració de BIC del monestir de la Real que planteja el govern insular serà absolutament inútil. Quedaria només en una operació de maquillatge, però no de protecció”. El portaveu nacionalista també ha posat de manifest que “el Consell de Mallorca té la darrera paraula en les competències urbanístiques i territorials i l’hospital no es podrà fer a Son Espases si el Consell de Mallorca no aprova la modificació del Pla General de Palma”.

Per la seva banda, Pere Muñoz, portaveu del PSM a Cort, també sol·licitarà al Ple de l’Ajuntament de Palma que rebutgi el perímetre de protecció de 200 metres previst per la declaració del Consell. “Amb només 200 metres no es protegeix el conjunt ni s’evita la urbanització. És més, darrera el canvi d’ubicació del nou hospital de referència a Palma, hi ha una clara operació urbanística especulativa. Des del PSM exigim a la batlessa de Palma que no permeti que es destrossi uns dels escassos terrenys rústics que envolten Palma i que s’eviti la pressió urbanística al voltant de la Real, lloc emblemàtic per Palma i per tota Mallorca”. Muñoz ha afegit que “demanam a Cirer que, d’una vegada per totes, faci de batlessa i no deixi l’Ajuntament en mans dels especuladors”. Pere Muñoz també ha volgut deixar clar que “des del PSM no consentirem de cap manera que el PP i els especuladors destrossin La Real i el seu entorn. Hauran de passar per damunt nosaltres. I ho dic en un sentit ben literal”.

Finalment, Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears ha demanat coherència tant al Partit Popular com al PSOE. Segons Sampol “els conservadors que es manifesten per demanar l’ensenyament de la doctrina catòlica haurien de demostrar una mica de coherència i manifestar-se també en favor de la conservació del patrimoni de l’església catòlica”. Respecte al PSOE, el portaveu del PSM considera que “els socialistes haurien d’aprofitar que Zapatero ve a veureu en Matas per demanar-li que no giri l’esquena al PSIB i que es comprometi amb la protecció de La Real. El PSM, a través de CiU, ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per tal que el Govern espanyol financi el nou hospital a Son Dureta i es pugui salvar La Real i el seu entorn. El PSOE té una oportunitat magnífica per protegir La Real. Els militants del PSIB haurien de ser valents i exigir el compromís de ZP. I si el Govern del PSOE no els fa cas, aleshores s’haurien de plantejar si esqueixen el carnet”.

ť
       El PSM ha presentat una sèrie d’iniciatives a l’Ajuntament de Palma, al Consell de Mallorca i al CongrĂ©s dels Diputats per protegir el monestir de La Real i el seu entorn.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: