"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/11/2005

El PSM considera un despropòsit la creació del nou polígon industrial del Pla de Na Tesa

El regidor del grup municipal, Joan Francesc Canyelles consideren que Ă©s una incongruència total i il·lògica situar un polĂ­gon industrial o de serveis  devora una residència de malalts d’Alzheimer.

NULL

Els nacionalistes presenten una moció per que l’equip de govern (PP-IDMA) es replantegi i retiri la proposta de construcció d’un nou polígon industrial de 38 Ha. de superfície, ben devora el nucli urbà del Pla de na Tesa

A l’esmentada mociĂł es planteja que a l’actualitat MarratxĂ­ disposa  de prou sòl classificat com industrial o de serveis, concretament 32,05 Ha. previstes a les NNSS vigents i que encara no estan executades,  les quals corresponen al SAU-6.2 de Ses Germanes 10,78 Ha., al SAU-RT 6.1 de Cas Coronell 13,57 Ha. i al Sau- 5.2 de Son MaciĂ  7,7 Ha.

TambĂ© es fa esment que a  la memòria de l’avanç de Planejament d’adaptaciĂł de les Normes SubsidiĂ ries de MarratxĂ­, estĂ  poc justificada la creaciĂł del nou sòl industrial o de serveis de 38 ha. de superfĂ­cie devora del nucli urbĂ  del Pla de na Tesa.

El PSM planteja que l’ampliació del camí de Son Llebre des de el camí de Can Frontera, passant pel solar on s’ha d’ubicar la Residència d’Alzheimer (SGEQ-AS) fins al límit del terme municipal, suposarà un augment del trànsit rodat en els vials propers a l’àrea industrial o de serveis, concretament en el nucli urbà del Pla de na Tesa, ja que una de les entrades al futur polígon és pel camí de Can Frontera, el qual comença al centre de l’esmentat nucli urbà. Això suposarà una pèrdua de qualitat de vida dels habitants d’aquesta zona.

També qüestionen que els criteris que s’han utilitzat per situar i delimitar el Sòl terciari o industrial han estat totalment fets a dit, sense un mínim de consens amb els sectors implicats i obeint a interessos empresarials privats i no a interessos generals o públics. De fet, cal recordar que el mateix propietari que va cedir el terreny de forma gratuïta a l’Ajuntament, el qual el va posar a disposició del Govern Balear, per tal de poder-hi construir una residència d’Alzheimer és el mateix empresari que ara es veu beneficiat per la requalificació dels terrenys a sòl terciari o industrial.

El regidor del grup municipal, Joan Francesc Canyelles consideren que Ă©s una incongruència total i il·lògica situar un polĂ­gon industrial o de serveis  devora una residència de malalts d’Alzheimer.

A mĂ©s, manifesten, que a l’Agenda Local 21 de MarratxĂ­, aprovada per unanimitat per tots els grups polĂ­tics, es pot  constatar que el municipi de MarratxĂ­ estĂ  en el lĂ­mit del seu creixement urbanĂ­stic i poblacional. A mĂ©s, el municipi tĂ© greus deficiències en el tema de circulaciĂł, neteja viĂ ria, recollida de residus, subministrament d’aigua, consum d’energia elèctrica, etc. Per aquesta raĂł aquest nou polĂ­gon industrial ve a agreujar la situaciĂł i suposa un important increment de la pressiĂł sobre les infrastructures del municipi el qual ja tĂ© mancances en aquest sentit a l’actualitat.

Per tot això, el PSM demana a l’Equip de Govern que es comprometi a retirar la modificació proposada a l’avanç de Planejament d’adaptació a les DOT i al PTM de creació d’un nou polígon industrial o de serveis devora del nucli urbà Pla de na Tesa, ja que és totalment inadequada, la qual cosa afectarà moltíssim la vida dels habitants d’aquest nucli i suposarà un gran impacte ambiental i paisatgístic.

També demanen que l’Ajuntament sol·liciti al Consell de Mallorca, de forma urgent, la titularitat municipal del Carrer Weyler del Pla de na Tesa, per tal de poder regular el pas per dintre del cas urbà del Pla de na Tesa de camions de elevat tonatge.

ť
       El regidor del grup municipal, Joan Francesc Canyelles consideren que Ă©s una incongruència total i il·lògica situar un polĂ­gon industrial o de serveis  devora una residència de malalts d’Alzheimer.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: