"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/11/2005

Ratificaci贸 davant el Jutjat d鈥橧nstrucci贸 de la den煤ncia presentada per ENE en relaci贸 als impactes de l鈥檃utovia de l鈥橝eroport

NULL

Aquest mat铆, a les 9.00 hores, el secretari general de l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE), Maurici Cuesta, ha compar猫gut davant la jutgessa suplent del Jutjat d鈥橧nstrucci贸 n煤m. 1 d鈥橢ivissa per ratificar la den煤ncia presentada per la formaci贸 eivissenca contra el projecte i la construcci贸 de l鈥檃utovia Eivissa-Aeroport.

Com es recordar脿, l鈥橢ntesa (ENE) present脿 el primer de desembre de 2004 una den煤ncia a Fiscalia contra el projecte de l鈥檃utovia pels impactes ambientals i patrimonials que suposarien la construcci贸 de l鈥檃utovia Eivissa-Aeroport. L鈥檃ssumpte qued脿 en suspens perqu猫 les obres no s鈥檋avien iniciat. Un cop comen莽ades, l鈥檕nze d鈥檃gost d鈥檈nguany, l鈥橢ntesa present脿 un escrit davant Fiscalia per fer-li saber que les obres ja s鈥檋avien iniciat i que, per tant, ja hi havia possibles comissions de delictes penals.

El dia 29 de setembre, el fiscal notific脿 a l鈥橢ntesa que havia demanat al Jutjat d鈥橧nstrucci贸 la incoaci贸 de dilig猫ncies pr猫vies per possibles delictes contra el Medi Ambient (arts. 325 i seg眉ents del Codi Penal) i contra el Patrimoni Hist貌ric (art. 231 i seg眉ents del Codi Penal). Avui, per tant, ENE ha de realitzar declaraci贸 testifical a causa de ser el denunciant.

En la declaraci贸, Cuesta ha ratificat la den煤ncia en els termes presentats pels nacionalistes i ha aportat documentaci贸 escrita i gr脿fica sobre els impactes ambientals (afectaci贸 dels estanys de la Sal Rossa, afectaci贸 de l鈥櫭爉bit del PORN del Parc de ses Salines) i els patrimonials (desaparici贸 del conjunt de ca na Palleva, de diversos jaciments hist貌rics i molins aiguaders) per poder aportar al jutge instructor m茅s informaci贸 sobre les irremediables conseq眉猫ncies que tendria la construcci贸 de l鈥檃utovia mencionada.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: