"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/11/2005

El PSM demana al Departament de Medi Ambient per qu猫 fa m茅s d鈥檜n any que s鈥檋an aturat les obres a La Trapa

Alorda recorda que La Trapa va ser adquirida l'any 1980 pel GOB, gr脿cies a les aportacions de ciutadans, artistes, institucions i organitzacions internacionals

NULL

El PSM vol saber perqu猫 fa m茅s d鈥檜n any que estan aturades les obres de rehabilitaci贸 del refugi de La Trapa i, sobretot, quan es t茅 intenci贸 de reprendre-les. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca s鈥檋a dirigit al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca per demanar una explicaci贸 al respecte.

El portaveu del PSM recorda que finals dels anys noranta, quan els nacionalistes formaven part del govern insular, el Consell de Mallorca va signar un conveni amb l鈥檕rganitzaci贸 ecologista GOB, propiet脿ria dels terrenys, per tal de restaurar les cases de La Trapa i incloure-les en la ruta de pedra en sec, un projecte impulsat des de fa anys pel Consell de Mallorca i que pret茅n permetre travessar la Serra de Tramuntana a peu de punta a punta.

El portaveu nacionalista explica que la ruta de pedra en sec contempla un seguit de refugis, distribu茂ts al llarg de les vuit etapes, que han d鈥檕ferir allotjament i manutenci贸 als senderistes. Antoni Alorda apunta que La Trapa 茅s un d鈥檃quests refugis encara pendents de rehabilitaci贸, com tamb茅 l鈥橦ostatgeria del Castell d鈥橝lar贸 (conveni amb l鈥橝juntament d鈥橝lar贸 i el Bisbat de Mallorca) o Can Boi (cedit per l鈥橝juntament de Dei脿), i, tot i haver comen莽at les obres, fa molt de temps que es troben paralitzades mentre d鈥檃ltres projectes avancen.

Alorda recorda que La Trapa va ser adquirida l'any 1980 pel GOB, gr脿cies a les aportacions de ciutadans, artistes, institucions i organitzacions internacionals i que, pels seus valors naturals i culturals, La Trapa gaudeix de diverses figures de protecci贸: est脿 integrada dins la xarxa europea de Reserves Naturals privades (EUREL), 茅s un Refugi de Ca莽a, est脿 catalogada com a 脿rea Natural d'Especial Inter猫s, i com a zona d'especial protecci贸 per a les aus (ZEPA).

       Alorda recorda que La Trapa va ser adquirida l'any 1980 pel GOB, gr脿cies a les aportacions de ciutadans, artistes, institucions i organitzacions internacionals

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: